Ryzlink vlašský 2021, výběr z hroznů, suché, zb. cukru 1,9 g/l, kyselin 7,1 g/l, alk. 13,5 %.
Vinice - Dolní Dunajovice Zimní vrch
Podoblast Mikulovská
Cukernatost hroznů - 24,4
Obhospodaření vinice - řez na jeden tažeň, celoplošné ozelenění, ruční zelené práce, ruční sklizeň
Vinifikace - macerace rmutu 24 hodin, šetrné lisování do 60 %, fermentace při 18 °C, krášleno na kvasnicích.
Vysoce strukturovaný Vlašák, který poznal ve
většinovém podílu krásnou Botrytidu. Po 5 měsících
batonáže na jemných kvasnicích působí robustně a
přitom velmi svěže až minerálně. Je nastavený pro
dlouhé zraní na láhvi, ale zaujme i jako mladý. Je
krásným zážitkem pro dlouhé večery a časem
přechází v srdeční záležitost.
Doporučená doba zrání v láhvi je 3-8 let