Ryzlink rýnský 2019, pozdní sběr, suché, zb. cukru 4,9 g/l, kyselin 6,9 g/l, alk. 13 %.
Vinice - Stará hora
Podoblast Slovácká
Cukernatost hroznů - 23,4
Bezcukerný extrakt - 24,6 g/l
Obhospodaření vinice - řez na jeden tažeň, celoplošné ozelenění, ruční zelené práce, ruční sklizeň
Vinifikace - macerace rmutu 24 hodin, šetrné lisování do 60 %, fermentace při 18 °C, krášleno na kvasnicích.
Ryzlink z kvalitní tratě Staré hory prošel školením na jemných kvasnicích v nových akátových sudech po dobu 8 měsíců. Narostla tak u něj středová plnost a nyní je předurčen především jako partner v gastronomii nebo k delšímu posezení. Doporučuji párovat s výraznějšími rybami nebo různými úpravami těstovin.
Doporučená doba zrání v láhvi je 3-8 let